3 tips til tøjvask

At vaske tøj er ikke bare at kyle det hele sammen i en bunke, kaste det i maskinen og håbe på det bedste. For at få det optimale resultat af din tøjvask, så bør du gøre det på en helt specifik måde. Det kan dog være en svær disciplin at mestre, hvis man ikke har erfaring med det. Derfor har vi sammenfattet dette skriv, hvor du kan finde 3 konkret tips til, hvordan du bør gå til tøjvask.

Sorter dit tøj inden du vasker det

Det er altid en god idé at sortere dit tøj, inden du kaster det i den bedste vaskemaskine med tørretumbler. Det er det, fordi du ved at sortere det sikrer, at du kan vaske det på de rigtige grader, men også, at du kan bruge det sæbe der er bedst til den type tøj. Det er f.eks. ikke den samme type sæbe, som er god til sort tøj, som vil være god til farvet eller hvidt tøj.  Derudover, så er der meget tøj der vil skrumpe, hvis det bliver vasket på 60 grader, men også noget tøj, hvor det er nødvendigt, for at gøre det rent.

Undgå at bruge skyllemiddel

Selvom det kan være fristende at bruge skyllemiddel, for at få tøjet til at dufte godt og føles blødt, så anbefales det ikke. Dette skyldes, at du ved at bruge skyllemiddel, ødelægger tøjet, da det lukker sammen i fibrene. Når tøjets fibre lukkes sammen, så kan din hud ikke ånde på den samme måde, og derfor vil du opleve at det kan blive ubehageligt at have på. I værste tilfælde, så kan det give hudirritationer, da huden ikke får den luft som er nødvendig for den.

Smid ikke alt tøj i tørretumbleren

Hvis du er glad for dit tøj, så undlader du at smide det hele i tørretumbleren. Dette skyldes, at du hurtigt kan komme til at ødelægge dit tøj, netop ved at smide det heri. Tøj det kan skrumpe eller ”smelte”, hvis det kommer i en tørretumbler, som bliver for varm til tøjet.

Vi anbefaler, at du tjekker om dit tøj kan holde til at få en tur i tørretumbler, ved at læse vaskevejledningen på det. Et godt tip er dog, at du udelukkende skal putte undertøj, strømper, håndklæder og sengetøj i din tørretumbler. Disse kan nemlig godt klare det, og derudover så kan det gøre, at dine håndklæder føles blødere.