Bænkebider i 27 forskellige arter

Bændelorm er et af de ældste dyr på jorden. Man mener, at de var et af de første dyr, der udviklede sig fra en vandmikroorganisme til et landdyr. I dag findes der ikke mindre end 27 forskellige arter af bændelorm i den danske natur. Bændelorme er ikke beslægtet med insekter, som mange tror, men er faktisk mere beslægtet med krebsdyr som hummere og krabber. Bændelormene har udviklet sig gennem millioner af år og har lært at trække vejret både i vand og på land. I terrarier er bændelorme kendt som nyttige skabninger, fordi de hjælper med at holde miljøet rent ved at spise rådnende organisk materiale. Læs mere omkring bænkebider og de mange muligheder.

Hvad spiser bænkebider?

Bændelorme er nyttige dyr, der hjælper med at rydde op i affald og dyreekskrementer. De bruges ofte som føde til andre dyr, især i terrariehobbyen. Bændelormene stammer oprindeligt fra Central- og Sydamerika, men er blevet importeret til Europa til drivhuse og terrarieindustrien. Den cubanske bændelorm er en relativt ny art af bændelorm, der er kendt for sit bløde skjold og sin ekstremt gode reproduktionsevne. Derfor bruges den ofte som foder til andre dyr. Men hvad spiser bændelorm egentlig? Bændelorme er ådselsædere, der lever af nedfaldne blade, planteaffald og dyreekskrementer.

Bænkebider hjælper i føde systemet

Krebsdyr er en type dyr, der har forladt havet og er blevet landdyr. De er stadig afhængige af vand og luftfugtighed, hvor de lever. Mange arter trækker stadig vejret med gæller, som skal holdes fugtige med vanddråber og dug. Nogle arter har udviklet noget, der fungerer som lunger i stedet for gæller. Krebsdyr, der er blevet landdyr, omfatter bl.a. rejer, kuglebidere og bænkebidere. Rejen er et krebsdyr, der har forladt havet og er blevet et landdyr. Den er stadig afhængig af vand og luftfugtighed, hvor den lever. Mange arter trækker stadig vejret med gæller, der skal holdes fugtige med vanddråber og dug.