Danskernes madvaner: Vi springer frokosten over og bestiller takeaway
Vi laver mindre mad fra bunden og kan godt finde på at springe morgenmad eller frokost over. Det viser en rapport over danskernes madvaner foretaget af organisationen Madkulturen under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Der er nogle slående tendenser, som også kan forklares af inflationen, men andre tendenser har ikke ændret sig de sidste par år.
Husk frokosten med firma frokostordning
Som en tilsvarende rapport viste i 2021, har nogle danskere tendens til at springe måltider over. I rapporten spiste 78 procent frokost, mens 97 procent spiste aftensmad. Det kan være en travl hverdag, der står i vejen for, at man får pakket madpakke til arbejdet. Stigende fødevarepriser har også medført, at 40 procent af danskernes madvaner er blevet påvirket ifølge rapporten. Men frokosten er en vigtig del af arbejdsdagen, både ift. det sociale og arbejdsmæssige aspekt. Her kan en firma frokostordning træde ind. Frokost+ arbejder indenfor frokost catering og laver derfor frokostordninger til virksomheder i Østjylland. Man finder blot en firma frokostordning, der passer til arbejdspladsens behov, om det så er kolde eller varme retter, og så bliver maden leveret direkte til døren. Med firma frokostordningen kan man få forskellige menuer, som også kan veksle fra uge til uge. Læs mere på www.frokostplus.dk, og find en løsning på en firma frokostordning, så I kan nyde en lækker og nem frokost.
Derfor er firmafrokosten vigtig
På mange danske arbejdspladser er det almindeligt at samles om frokosten, fordi det også bliver en undskyldning for at holde hinanden ajour. Man får et større fællesskab, og det kan også forbedre trivslen på arbejdet og samarbejdet mellem kolleger. Men det kan også bidrage til bedre jobpræstationer. Vil man ikke gå glip af fordelene, kan man derfor vælge en firma frokostordning. Frokostordning til virksomheder er en nem måde at få en varieret frokost, som I kan samles om.
Lav mere mad fra bunden
Rapporten fra Madkulturen viser også, at vi nedprioriterer den hjemmelavede mad sammenlignet med for få år siden. I stedet bestiller vi takeaway og varmer færdigretter. Madlavningen bliver nedprioriteret til fordel for arbejde og andre gøremål, og derfor har vi ikke tid eller overskud til at stå i køkkenet. Vil man gerne have hjemmelavet mad på arbejdet, kan frokost catering i form af en frokostordning være en løsning. I hjemmet er der også opfundet løsninger som måltidskasser, hvor alle ingredienser er indkøbt, hvor man skal stå og bikse det hele sammen.