Den manglende brik i værkstedet

Er du én af de mange, som har et værksted derhjemme, men synes der mangler lidt, så læs med her. Der findes utroligt mange former for værktøj, som kan pryde i et sådant værksted og gøre sig uhyre nyttig i både almene og specifikke situationer. Ethvert værksted indeholder som regel de klassiske værktøjer i form af hammer, skruetrækker og boremaskine. Er du dog en lidt mere entusiastisk gør-det-selv-mand, kan det være, at du har brug for lidt ekstra.

En båndsav til mange forskellige formål

Et godt sted at starte, hvis værktøjssamlingen skal forøges, er med en båndsav. Disse gør sig både gældende i erhverv men i den grad også i hjemmeværkstedet. En båndsav er et godt værktøj at have, da disse kan varetage mange forskellige opgaver, når det kommer til savning. De kan bruges i både træ og metal, så du kan her få et meget multifunktionelt værktøj. De fås i mange forskellige størrelser, så du kan få en båndsav, som matcher dit behov. Er det en sjældenhed, at der skal skæres i metal eller træ, vil en mindre model måske kunne gøre det, hvor de store kanoner er til lidt mere krævende arbejde.

Håndholdt eller stationær

Det smarte ved båndsave er, at de kommer som håndholdte modeller. De kører på batteri, så du slipper for at have en ledning i vejen, når der arbejdes. Båndsavene er stadig sikre at bruge, så lad dig ikke dette skræmme dig. Udover at kunne skære i træ og metal, kan de også gøre sig nyttige, hvis du har kabler eller rør, som trænger til en justering. Ønsker du hellere en fastmonteret båndsav, og har du plads til denne i værkstedet, kan det også lade sig gøre. Det praktiske ved disse båndsave er, at de stadig er bærbare, så du monterer dem, hvor du har brug for dem, og kan flytte dem efter behov.