Derfor bør du have en ergonomisk kontorstol på din arbejdsplads

Mangler du en ny kontorstol på arbejdspladsen? Så bør du måske overveje at foreslå en ergonomisk kontorstol til chefen.

En ergonomisk kontorstol er helt essentiel inventar til enhver arbejdsplads. Den sikrer nemlig, at du sidder korrekt i løbet af dagen, og derved undgår du naturligvis arbejdsskader. Det er nemlig slet ikke sundt at sidde meget ned i løbet af en dag, som mange gør på deres arbejdspladser. Af netop denne grund er det utrolig vigtigt at sidde godt og korrekt. Det bedste råd til folk, som sidder meget bag skærmen er: sid uroligt, skift stilling, hæv og sænk bordet. Dette er alt sammen noget, som en ergonomisk kontorstol kan hjælpe med. En god, ergonomisk stol kan nemlig indstilles på mange forskellige måder, således at du kan vippe vinklen på stolen, armstøtten, nakkestøtten og mange andre ting.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her din ergonomisk kontorstol.

Hvad hjælper en ergonomisk kontorstol på?

Hver tredje dansker klager over ondt i ryggen, og en af de vigtigste årsager er, at vi sidder for meget ned foran skærmen – både derhjemme og på arbejdet. At sidde stille hele dagen skader ens krop mere, end du går og tror. En ergonomisk kontorstol er en hurtig og nem måde at afhjælpe rygsmerter på. En sådan kontorstol hjælper nemlig med at støtte din kropsholdning, så den bliver korrekt, og derved er den også med til at reducere smerter i både ryg og nakke. Udover at hjælpe med ryg- og nakkesmerter, kan en ergonomisk kontorstol dog også hjælpe med at reducere presset fra hofterne, hvilket bidrager til, at din kropsvægt bliver mere jævnt fordelt. Du kan også selv indstille stolen, så den passer til din krop og siddemåde. Til sidst oplever folk også, at ergonomiske kontorstole generelt er mere behagelige at sidde i end almindelige kontorstole.

For at finde den rette ergonomiske kontorstol, er der nogle ting, du skal have med i dine overvejelser. Der er nemlig nogle helt specielle faktorer, når vi snakker om ergonomi. Den første faktor er, at stolen bør kunne justeres i ryglænet. Dernæst skal dydben også kunne justeres, og sidst, men ikke mindst, skal sædehøjden også kunne indstilles korrekt. Hvis disse faktorer bliver udført korrekt, så bliver du med garanti glad for din nye kontorstol.