Det bedste sundhedsmæssige udstyr

Det måske allervigtigste stykke udstyr siden påbuddet om tildækning af mund og næse i forbindelse med Corona har utvivlsomt været mundbindet, som har prydet os danskere, og resten af jordens befolkning, siden Coronaen brød ud og senere blev en verdensomspændende pandemi. Mundbindet er oftest blåt udenpå og hvidt indeni, men findes også i et hav af andre, og muligvis bedre, varianter. Leder du efter nye mundbind med bedre beskyttelse, så skal du måske tage et kig på ffp2 mundbindende, som allerede nu er de eneste godkendte mundbind i lande som Tyskland.

FFP2 maskens magi

Det gode ved en ffp2 maske, og det, som gør den langt bedre, og egentlig at foretrække i forhold til de almindeligt brugte mundbind i Danmark, er ffp2 maskens evne til både at filtrere luften, som kommer udefra, og åndes ind, såvel som luften, der kommer fra personen bag mundbindet. Denne evne har de hvide og blå mundbind ikke. De kan kun filtrere luften fra bæreren, og dermed ikke beskytte denne, men kun omgivelserne. Ffp står for ”filtering facepiece” og angiver, hvor god mundbindet er til at filtrere luften både den ene og den anden vej. Det er altså en klassifikation, som man kan kigge på i købet af et mundbind, der viser, hvor godt du er beskyttet.

Bedste beskyttelse

Når det handler om mundbind, kommer det meget hurtigt til at handle om Corona, og alle de andre mange aspekter glemmes, og de mennesker, der før Corona bar mundbind hver dag, glemmes ligeså. Sandheden er jo, at mundbind bæres af alle dem, der arbejder under sundhedsfarlige forhold, men for dem er det også vigtigt at bære et mundbind, der ikke kun beskytter andre, men også beskytter dem selv. Her er det igen ffp2 mundbindet, der klarer sagerne. Under alle omstændigheder er det fuldkomment essentielt at beskytte både dig og dem du holder af.