Det skal du vide, inden du køber en virksomhed

Går du med en idé om at ville købe en virksomhed? Det kan der være mange gode grunde til at overveje. Du har sikkert også sat dig ind i mange af de ting, du bør overveje, inden du foretager sådan et køb. Men er du helt klar til at købe en virksomhed? Hvis ikke bør du måske læse videre i denne artikel. Sådan får du nemlig lidt råd med på vejen om ting, du bør vide, inden du køber en virksomhed.

Få foretaget en due diligence-undersøgelse

Inden du køber en virksomhed, er det vigtigt, du ved, hvad der sker bag facaden. Du skal have et godt indblik i, hvad det er for en virksomhed, du overtager ejerskabet af. Ellers vil det blive en umulig opgave at vurdere, om det er et godt køb. Det kræver en due diligence-undersøgelse.

Læs mere om due dilligence her.

Der findes flere former for due diligence, som du kan undersøge. Derfor skal du altså også vurdere, hvad der er nødvendigt i din situation. Du kan eksempelvis både undersøge:

  • Teknisk due diligence, som ofte vedrører tekniske aspekter af virksomhedsdriften

  • IP due diligence, som vedrører virksomhedens IP-rettigheder i juridisk forstand

  • Finansiel due diligence, som giver dig indblik i virksomhedens finansielle forhold

Men der findes mange flere former for due diligence, som kan være værd at undersøge.

Få styr på de økonomiske aspekter af købet

Det er i øvrigt vigtigt at have et klart overblik over din økonomi i denne situation. Det gælder både, når det kommer til at finansiere købet, og når du skal veje op, om det kan betale sig.

Det er vigtigt at have et langsigtet økonomisk overblik, inden du køber en virksomhed. For det er ikke bare en hvilken som helst investering, men en investering der kræver et stort ansvar.