En fårekylling har mange egenskaber

Fårekylling er en af de mest kendte typer for insekter foder til krybdyr, eksotiske insekter og tropiske fugle. En fårekylling er blevet romantiseret gennem film og tegneserier, hvilket sandsynligvis skyldes, at en fårekylling har en sang eller et kald, og dette har sandsynligvis inspireret kunstnere og tegneserietegnere over hele verden til at bruge fårekyllingen som model for forskellige figurer. En fårekylling er derudover en fantastisk kilde til protein og næringsstoffer for dine krybdyr- eller insektvenner, og de er også nemme at passe! Du kan du også anskaffe dig fårekyllinger som kæledyr, hvis det er noget som du finder interessant.

Hvis du vil vide mere om, hvad en fårekylling er, eller har lyst til at købe nogle, så besøg monisskildpadder.dk.

Hvad er en fårekylling?

En fårekylling er kendt for dens karakteristiske kvidrende lyd, som produceres af hanner, der gnider deres vinger mod hinanden. Denne adfærd bruges til at tiltrække partnere og afværge rivaler. En fårekylling findes i en række forskellige levesteder, herunder skove, græsmarker og huler. En fårekylling er et nataktivt dyr, så de er mest aktive om natten. Om dagen kan de godt lide at gemme sig på mørke, fugtige steder.

Mens de fleste fårekyllinger er uskadelige for mennesker, kan nogle arter være skadedyr. F.eks. er Acheta domesticus et almindeligt indendørs skadedyr i mange dele af verden. Denne type fårekylling kan beskadige tøj og møbler, og deres kvidren kan være ret så irriterende.

En fårekylling kan både bruges som foder og kæledyr

Der er mange grunde til, at en fårekylling er et så populært valg som foder. De er meget energiske, så de er gode kæledyr. De har også et godt foder indhold, hvilket gør dem til et næringsrigt valg. I sidste ende er det en smagssag, hvad der er bedst at fodre dit kæledyr med en fårekylling eller flere.

Hvis du ønsker at holde en fårekylling flok som kæledyr, er det vigtigt at forstå deres behov. Syrener skal holdes ved en temperatur på 24-26 grader for at fungere optimalt, og de skal have adgang til vand, enten via en svamp eller en vandgelé. De har også brug for en kost, der består af nogle tørre pellets, men grønt kan også tilbydes – sørg blot for at fjerne det kort efter, at det er givet, for at undgå skimmel- og meldugvækst, hvilket vil dræbe fårekyllinger. Der findes 4 forskellige størrelser af fårekyllinger, så du kan vælge den bedste løsning til dine behov.