En lille vin guide til Côtes du Rhône

Côtes du Rhône er et stort vinområde i den sydlige del af Frankrig, og betyder egentlig skråningerne ved Rhône. Idet området er så stort, har man dog valgt at dele det op i den nordlige og sydlige del. Det giver desuden god mening, idet der alligevel er så stor geografisk forskel på nord og syd. Derudover findes der også mange forskellige regler områderne imellem – dog er de mest betydningsfulde regler i forbindelse med druesammensætningen. I den nordlige del af Côtes du Rhône er det nemlig kun tilladt at benytte sig af fire druesorter, mens det i den sydlige del er tilladt at benytte hele 13 druesorter. Af netop den grund kan varierer stilen mellem de forskellige Côtes du Rhône vine også.

Der er store forskelle mellem syd og nord

Côtes du Rhône vinene fra nord er altså mere lyse og nærmest burgundiske i stilen, mens det er det helt modsatte i syden. Med det sagt, er det dog slet ikke lette vine, der kommer fra nord. Selvom vinene fra nord typisk er vidt forskellige fra samt lysere end vinene fra syd, så er der stadig tale om yderst maskuline vine, der har en imponerende evne til at bibeholde elegance trods denne koncentration.

Hvilken Côtes du Rhône vin skal jeg vælge?

Idet Côtes du Rhône, som sagt, er så stort et område, så er kvaliteten af vinene herfra også utroligt varierende. En stor del af den samlede produktion bliver fortsat solgt af negotianter, som er virksomheder, der køber druer af vinbønder, for så efterfølgende at tappe og sælge vinen. Hos netop disse vine er kvalitetsforskellen enorm. Derfor er det bedste råd, du kan følge, når du skal købe en Côtes du Rhône vin, også, at du køber den fra en af de mindre producenter, eller at du køber den fra en producent, der er kendt for at lave sin vin fra de mest kendte appellatianer som fx Châteauneuf-du-Pape eller Hermitage.

Du kan dog også med fordel følge linket øverst i artiklen, hvis du ønsker at finde den helt perfekte Côtes du Rhône vin. Her finder du nemlig et stort og ligeledes spændende udvalg af netop denne vin, og du vil derfor med garanti heller ikke blive skuffet!