Forbered prøver til metallografisk analyse korrekt

At kunne vurdere kvaliteten af metal brugt til produktion af fly, biler og elektronik kræver en større metallografisk proces, der består af flere arbejdsgange. Vigtigt er det at kunne lave analyser, der er reproducerbare. Og for at kunne lave den slags analyser af metalliske prøver skal du både følge den rette og faste fremgangsmåde – og du skal også have de rette remedier til at sikre ensartede prøver.

Polér den slebne prøve med det rette middel

Når du undersøger prøver under mikroskopet, så ønsker du ikke at se deformationer, der har ophav i den mekaniske eller kemiske forberedelse af prøven. Du vil jo gerne se prøvens sande egenskaber.

Efter at slibe din prøve ved at bruge slibemidler med meget ru overflade skal den poleres, hvilket du gør med diamond suspension, hvor du ideelt kan vælge en 2-in-1 diamond suspension, hvis du nu vil slippe for en arbejdsgang, da du ikke behøver blande diamond suspension med et smøremiddel.

Få den spejlblanke overflade med gradvist finere kornstørrelser

2-in-1 diamond suspensions er altså det rette valg, når du ønsker hurtigere at kunne polere prøven, så den er klar til analyse. Ved valg af diamond suspension er det vigtigt at vide, om prøven er følsom over for vand, da det kan få betydning for valg af diamond suspension. Uanset hvad skal du bruge diamond suspensions med gradvist finere kornstørrelse for så at opnå en flot, spejlblank overflade.

Har tidligere diamond suspensions været utilstrækkelige?

Med de rette produkter til at forberede metalprøver til analyse (og ved at følge den rette procedure) sikrer du dig prøver, der giver dig et akkurat indblik i metallets attributter – og som kan reproduceres senere. Find en ny forhandler af diamond suspensions, hvis du har haft problemer med at producere prøve af tilfredsstillende kvalitet. Måske så kunne det at prøve med et 2-i-1-middel være vejen frem.