Forskellige træsorter til akustikpaneler

I princippet kan akustikpaneler være i alle mulige træsorter men et akustikpanel i eg er klart det mest udbredte. Her kan du læse mere om akustikpaneler i træ. 

At anvende træ i indretningen bringer naturen ind i boligen, hvilket skaber ro og harmoni. Der er mange måder at bringe træ ind i indretningen på. Du kan eksempelvis vælge trægulve eller møbler i træ. Men hvis du gerne vil bringe træ ind i din indretning og samtidigt forbedre dit indeklima markant, så er akustikpaneler i træ et oplagt valg.

Eg er klart den mest udbredte træsort både, når det gælder gulve og møbler. Det samme gælder når det gælder akustikpaneler i træ. For selvom du kan få akustikpaneler i forskellige træsorter, så er langt de fleste i den klassiske træsort eg. Til gengæld kan du få akustikpaneler i eg i mange forskellige varianter. Du kan for eksempel få akustikpaneler i natur eg, hvidtonet eg, røget eg samt grå- eller sortbejdset eg.

En anden træsort der er utrolig smuk som akustikpaneler er den flotte mørke træsort valnød.

Udover de mange akustikpaneler, hvor lamellerne er beklædt med træfiner, så findes der også et stort udvalg af akustikpaneler, der er beklædt med en folie, der har et yderst vellignende og meget naturtro trælook. Også her er eg klart den mest udbredte træsorter, således har de fleste akustikpaneler med trælook et udseende, der er inspireret af træsorten eg.

Hvad end du vælger et akustikpanel i træ eller med trælook, så vil du få et smukt blikfang i indretningen og samtidigt forbedre akustikken i rummet markant. Det er nemlig udformningen af akustikpanelets lameller og baggrundsfilten, der er vigtig i forhold til akustikpanelets effektivitet og ikke om lamellerne er i træ eller har trælook.

Er du ikke til træ eller trælook, så er der stadig gode muligheder for at anvende akustikpaneler som en del af din indretning. Du kan nemlig også få akustikpaneler med et metallisk look eller i et ensfarvet design.