Gode råd til at skabe et sundt indeklima på din arbejdsplads

30. april 2021

Et sundt indeklima er rigtig vigtigt på en arbejdsplads, da det hjælper til at skabe et godt arbejdsmiljø. Det modsatte af et sundt indeklima er et urent og usundt miljø, hvilket fører til mere sygdom, koncentrationsbesvær, hovedpine og meget andet.

Hvis du vil investere i din virksomhed, skal du forsøge at sikre et sundere indeklima.

Sikr en bedre rengøring

Rengøring er naturligvis vigtigt på enhver arbejdsplads. Men er du sikker på, at der bliver gjort nok rent på din arbejdsplads? Jo bedre en rengøring, desto sundere et indeklima. Hvis du har et eksternt rengøringsfirma til at gøre rent, kan du f.eks. indføre, at de skal gøre rent en ekstra gang om ugen.

Desuden kan du forsøge at gøre det nemmere at holde din arbejdsplads ren til daglig. Det er f.eks. en god idé at have et affaldsstativ stående rundt omkring eller at have husholdningssprit stående, så det er nemt for alle at gøre rent efter dem selv.

Luft ud hver dag

Udluftning er rigtig vigtigt, når du skal forsøge at opretholde et sundt indeklima. Når du lufter ud, kommer der ny, frisk luft indenfor. Det er rigtig godt at lufte ud mindst én gang dagligt – gerne flere. Det er noget, der er nemt at gøre til en god vane, hvis alle husker på det.

Investér i et klimaanlæg

Hvis ikke du synes, det er nok med diverse små tiltag i form af bedre rengøring og mere udluftning, kan du i stedet investere i et klimaanlæg. Et klimaanlæg sørger netop for, at der altid er ren og sund luft på din arbejdsplads. Samtidig sørger de fleste klimaanlæg også for, at der altid er en ensartet temperatur.

Ulempen ved ofte at lufte ud er nemlig, at der nemt kan blive koldt. Derfor fungerer et klimaanlæg rigtig godt.