Gør din børnehave til den bedste

Som børnehaveleder er du på den samme mission som alle andre børnehaveledere: du vil lave den bedste børnehave i landet. Børn har fortjent en person som dig – en ven i de voksnes kreds og en, der kæmper for deres velvære. 

For nogle børn er børnehaven en pusterum fra en stresset hverdag i privaten. Har børnene stressede forældre, vil de med garanti også selv mærke noget af den stress. Her er det din opgave at sørge for, at børnene glemmer den stress for et øjeblik. 

Billig leg 

Børnehaver har ikke et kæmpe budget. I mange tilfælde er der kun lige penge nok til at få det hele til at køre rundt. Hvis det er tilfældet i din institution, skal du ikke være ked af det. Det tvinger jer bare til at tænke mere kreativt for at give børnene en god dag. 

Når det kommer til udendørsaktiviteter, er der mange sportsgrene, der ikke koster mange – eller nogen – penge, men som giver mange timers sjov og motion. Her kunne der være tale om rundbold eller fodbold, som kan startes med 100 kroner. 

Leder du efter legetøj eller spil til regnvejrsdage, kan det være en idé at kigge i genbrugsforretninger. Her bliver brugt legetøj nærmest givet gratis væk. 

Penge nok

Børnehaver kan fra tid til anden blive tildelt større summer penge til at forbedre deres faciliteter. Er det den situation, du står i, bør du overveje at investere i en ny legeplads. En legeplads til institutioner kan købes som færdige sæt, og tager ikke lang tid at installere. 

Den nye legeplads giver børnene en selvstændighed i og med, at de bare skal løbe uden for døren, for at svinge sig rundt på stativet. Her kræver meget lidt af de voksne, der ofte bare skal være til stede.