Har din virksomhed høje krav til indeklimæt?

Nogle brancher har bare højere krav til indeklimaet end andre, og derfor skal man naturligvis også have filtre, der kan leve op til de krav, der nu engang er.

Til brancher med højere krav såsom fødevareindustrien, farmaceutindustrien og steder hvor der arbejdes med bioteknologi og på hospitaler eller lignende vil det være en rigtig god idé at benytte sig af et HEPA filter til ventilation.

Hvis du arbejder i en af de nævnte brancher, så har du nok enten hørt om et HEPA-filter eller et ULPA-filter, som kan være med til at løse dine problemer. HEPA står nemlig for High Efficiency Particulate Air og ULPA står for Ultra Low Penetrating Air, og de har til formål at fjerne selv de mindste partikler, der nu engang måtte være i luften.

De mange fordele ved HEPA filtre

Et HEPA-filter har rigtig mange fordele for din virksomhed. Nu skal du ikke trættes med dem alle sammen, men nogle af dem, der oftest bliver nævnt, er disse:

  • Stort filterareal

  • Høj filtreringseffektivitet

  • Lav luftgennemgang

  • Forskellige rammetyper

  • Godkendt efter EN1822:2019

Sådan bruger du dit HEPA-filter bedst muligt

HEPA filtre bliver fremstillet af højkvalitets glasfiberpapir, og her må man altså på ingen måder gå på kompromis, da det spiller en stor rolle i kvaliteten af filtret, og dermed også hvor godt det er til at beskytte både mennesker og miljøet de steder, hvor de tages i brug.

Med sit høje niveau af filtreringseffektivitet fjerner det de mindste partikler, og det betyder naturligvis også, at den ordner de store partikler, hvis du beder den om det.

Du kan dog med fordel montere et støv- eller pollenfilter foran dit HEPA-filter til at tage de store partikler. Det vil nemlig være med til at forlænge HEPA-filtrets levetid, hvor det kan fange de meget små partikler, som alverdens andre filtre ikke kan. Og det vil altså spare dig mange penge på sigt.