Hvad er en mezzanin?

En mezzanin er en mellem-etage af en bygning, ofte i forbindelse med en butik, restaurant eller en lagerhal. Mezzaniner kan også findes i boliger, men de er normalt mindre. Mezzaniner er normalt bygget af træ eller stål og er designet til at give ekstra plads til lagring eller som en ekstra etage. En mezzanin kan enten være åben eller lukket. En åben mezzanin har ikke vægge eller lofter, så man kan se ned på den nederste etage. En lukket mezzanin har vægge og lofter, så den er lukket af fra den nederste etage.

Fordele ved en mezzanin

Der er mange fordele ved at have en mezzanin. En mezzanin giver ekstra plads, hvilket er perfekt, hvis du har brug for ekstra opbevaringsplads eller et ekstra rum i din lagerhal. Mezzaniner er også normalt billigere at bygge end at tilføje en ekstra etage til dit lager, især hvis der kun er tale om et midlertidigt behov, eller en lejet hal. Så der er altså en del fordele ved nye mezzaniner.

Ulemper ved en mezzanin

Der er dog også nogle ulemper ved at have en mezzanin. En mezzanin kan være sværere at indrette, da der er begrænsede muligheder for at flytte vare og andre ting rundt. Mezzaniner er også ofte mindre rummelige, så hvis du har brug for et stort rum, så er en mezzanin ikke nødvendigvis det bedste valg. En mezzanin kan også være sværere at komme til, hvis du ikke har en trappe eller en elevator, da det kan være svært at bære ting op og ned ad en mezzanin.

Overvejelser inden du vælger en mezzanin

Der er nogle ting, du skal overveje, inden du vælger en mezzanin til din lagerhal. Overvej først og fremmest, hvor meget plads du har brug for, og hvor meget plads, du har til rådighed. Dertil hvilke ting du skal have opbevaret, samt dit budget.