Hvad er kombucha? bliv klogere her

31. august 2021

Hvad er kombucha? Kombucha er en ældgammel kinesisk te. Det skal udtales kom-bu-cha. Det sjove ved denne te er at der er mange forskellige historier om, hvordan den fik navnet. Mange mener at det stammer fra Japan, hvor den japanske kejser var blevet meget syg, hvor han koreanske læge dr. Kombu skulle have helbredt ham med teen og dermed cha, som er japansk for te. Dog ændre det ikke på at den oprindeligt stammer fra Kina, hvor den kinesiske kejser mente at det var en kræftkilde til det guddommelige. Dertil er der selvfølgelig også en anden historie. Den anden historie er at navnet stammer fra kina, hvor der ville opstå en ændring i udtalen af navnet. Kombu ville skulle stadig skulle udtales på samme måde, men cha ville skulle udtales anderledes på kinesisk, hvor man i stedet for a ville skulle udtale det som o. Ordet betyder det samme altså te. Den største ændring er hvor kombu stammer fra. Ved den kinesiske variation ville kombu oversat være havtang, fordi man engang brugte dette til teen.

Hvad er kombucha? og hvad indeholder drikken?

Men hvad er kombucha, så helt præcist? Hvis vi skal gøre det meget simpelt så er det en te, som har en lettere sur eller sød smag med lette kulsyreholdige stoffer. Drikken er generelt meget gæret. som tit bliver fremstillet af te, men man kan også tilsætte smag ved brug af frugt eller juice. Det vil altså sige at kombucha i virkeligheden bliver fremstillet direkte af tisaner eller frugtsaft. Kombucha bliver lavet af en sødet te, hvor der bliver tilsat en SCOBY. Denne såkaldte SCOBY arbejder sammen med teen, hvor de sammen fjerner sukkeret, og skaber alkohol. Senere i processen vil alkoholen blive forvandlet til til surheden i selve drikken ved hjælp af bakterier.

Hvad er kombucha? og er det sundt?

I dag er det blevet en meget populær drik i specielt Nordamerika og resten af verden. Det er en drik, som man i mange situationer vil forbinde med godt helbred på grund af de levende bakterier i drikken, og bliver derfor set i mange hjemmelige køkkener. Dette er dog blot en opfattelse mange har. Det er nemlig ikke blevet videnskabeligt bevidst. Så nu håber jeg du er blevet en del klogere på hvad er kombucha?