Hvad er vigtigt, når du køber arbejdstøj?

Tøj er ikke bare tøj, og det er især sandt, når det kommer til det tøj, du bruger på arbejde. Her stilles der mange krav til både tøjets udseende og tøjets komfort, og det er derfor ikke helt lige meget, hvad der vælges, når skal købe det tøj, du og dine medarbejdere skal have på hver dag.

Men hvad er egentlig vigtigt at kigge efter, når du gerne vil købe godt service arbejdstøj til restaurationsbranchen, sundhedssektoren og lignende?

Komfort er afgørende

Når du skal være på arbejde 8 timer eller mere om dagen, er det rigtig vigtigt, at du føler dig godt tilpas i det tøj, du har på. Derfor bør komfort og ergonomi være noget af det første, du kigger efter, når der skal købes nyt tøj til arbejdspladsen.

Tøjet skal være lavet i en god kvalitet og af nogle gode materialer, og det er værd at kigge efter egenskaber som åndbarhed og god elasticitet, så sved fra kroppen kan slippe ud, og så tøjet aldrig bliver en begrænsning, når der skal arbejdes i forskellige stillinger.

Praktiske funktioner

På en arbejdsplads i sundhedssektoren, på en restaurant eller andre steder i servicebranchen, stilles der også krav til, hvad tøjet skal kunne. Arbejdstøj til eksempelvis et køkken i en restaurant skal være slidstærkt og i stand til at modstå høj varme fra flambering og lignende, mens tøjet også skal beskytte kokken mod varme væsker.

Også i sundhedssektoren stilles der krav til funktionalitet, og det er derfor vigtigt at kigge på, hvad netop dine krav er i din branche.

Husk den gode stil

Fælle for alle servicefag er, at det handler om kontakt med mennesker. Derfor skal arbejdstøj også udstråle autoritet og god stil, hvilket også er med til at sikre, at kunder, patienter og besøgene efterlades med et godt indtryk af stedet.