Hvad kan du bruge en revisor til?

Hvis du er blevet rådet til at anskaffe dig en revisor, måske af venner og familie. Eller hvis du måske på egen hånd har søgt at finde viden omkring hvad en revisor overhovedet er til for, så kommer her et par formål, som en revisor kan hjælpe til ved, for at gøre administration nemmere for dig.

Revision og regnskab

Det giver egentlig sig selv at en revisor kan bruges til revision og regnskab, og derfor nævnes det også som den allerførste ting. Her kan du hente hjælp til at skabe overblik over din virksomheds likviditet, f.eks. gennem årsrapporten. Netop dette er et centralt redskab for at vurdere vigtige faktorer i virksomhedens regnskab, som kreditværdighed og vækstpotentiale. Vil du vide mere omkring revisorers rolle i revision og regnskab, så .

Skatterådgivning

Statsautoriserede revisorer og skatterådgivere har specialiseret sig i hvert deres område af skatteretten, og står helt generelt klar til at hjælpe når det kommer til rådgivning omkring skatteret. Det gælder både hvis du har en virksomhed, der ønsker hjælp med henblik på skattefradrag, afskrivninger, indkomstopgørelse eller eksempelvis forberedelse ved et generationsskifte. Er du dog helt almindelig lønmodtager, kan du også modtage skatterådgivning inden for områder som befordringsfradag, skattefri kørselsgodtgørelse, personalegoder og pensionsopsparing.

Forbedre bankforhold

Når man har egen virksomhed, kan det virke ganske uoverskueligt at skulle opretholde et godt forhold til en bank – for hvordan griber man det lige an? Især for folk, der er førstegangsejere af en virksomhed, opstår der af og til småproblemer på den front, og her kan en revisor faktisk være behjælpelig! Det er de færreste, der ved det, men en revisor kan faktisk hjælpe med at styrke forholdet til din bank. De kan nemlig udpensle hvad banken lægger vægt på, og samtidig hjælpe med at vurdere, hvornår det er på tide at søge om likviditet et andet sted end banken.