Konflikter: Sådan håndterer du dem

Konflikter er en del af livet. Nogle gange kan det være svært at komme igennem en konflikt og få løst problemet. Dog lærer vi altid af konflikter, og de kan være med til at udvikle os som personer. Man skal huske på, at vi alle er forskellige og konflikter er en normal del af livet.

Nedtrapning af konflikter

Vi alle har været igennem konflikter og vil fortsat komme i konflikter med både med familie, venner og kollegaer. Derfor kan det være vigtigt at lære at løse konflikter og nedtrappe dem, så alle bliver tilfredse og får en forståelse overfor hinanden.

Der er flere og flere arbejdspladser og skoler, der laver kurser i konflikthåndtering som bl.a. magtanvendelse kurser, hvor den ene part har mere magt end den anden.


Det er bedst at nedtrappe en konflikt ved at være forstående overfor den anden. Derudover skal man også kunne give plads. De fleste har nemlig brug for plads, når de bliver vrede, kede af det osv. Nogle gange skal man trække sig lidt i stedet for at gå over til den anden person. Det er nemlig ikke alle der foretrækker konfrontation. Derefter kan man løse problemet på et andet tidspunkt, hvor man fx ikke er oppe i det røde felt samt kan lytte til årsagerne til frustrationer.

Hvis konflikten bliver håndteret ordenligt, kan man lære fra det og få et bedre forhold.

Vigtigheden af konflikter

Det er ikke nemt med konflikter – det kan være stressende og frustrerende, man kan blive sur og ked af det. Men konflikt er ikke noget, man kan undgå.

Sommetider er det sundt at være i konflikt og være uenig om nogle ting. Det kan nemlig hjælpe en med at udvikle sig – måske blive bedre til at lytte eller bedre til at formulere sig.

Desuden kan man lære nye perspektiver, måske noget man ikke har tænkt over.