Mågestel – det mest danske stel, der findes

Mågestel er et dansk spisestel i porcelæn. Det blev skabt af Fanny Garde hos Bing & Grøndahl helt tilbage i 1895, og er kendt som et af de mest danske stel, der findes. Mågestel er desuden også kendt for den hvide måge på den blå himmel, og inspirationen til designet stammer fra en foderkasse, som sad udenfor Fanny gardes atelier. Her kom mågerne nemlig flyvende forbi vinduet, hvorefter de satte sig på foderkassen. Kender du til det smukke mågestel? Måske du har noget derhjemme, som du ønsker at sælge? Så har du altså lige her mulighed for at sælge dit mågestel.

Kender du dog ikke allerede til det, så har du her i artiklen mulighed for at læse meget mere om det.

Mågestellets unikke design

Designet på mågestel er af elegante måger i glideflugt. Tallerknernes nedre halvdel har en sart blå farve, mens de i overgangen til den øverste halvdel toner ud i en hvid farve. Mågestel byder dog også på terriner, der har håndtag udformet som søheste, mens der langs kanten er gjort brug af et skælmønster. Mågerne på det smukke mågestel flyver i alverdens forskellige retninger, men det mest almindelige er dog, at mågerne flyver mod venstre. Har du noget mågestel derhjemme, hvorpå mågerne flyver mod højre, er dit stel mere sjældent end normalt.

Mågestel kommer i 2 forskellige varianter

Mågestel er desuden fremstillet i 2 forskellige varianter, hvor den ene udgave har en guldkant, mens den anden udgave ikke har. Oprindeligt er priserne højere på stellet med guldkant, men i dag er det faktisk langt de fleste, der foretrækker udgaven, som ikke har nogen guldkant – denne udgave af mågestel kan nemlig vaskes i opvaskemaskinen.

Mågestellets designs er desuden ikke særlig typisk for perioden. Nej, for den periode, det blev designet i, er det faktisk et utroligt nytænkende design, der er gjort brug af. Af netop den grund falder mågestel heller ikke i alles smag, da langt de fleste har mere fokus på kulærte stel samt Musselmalet stel.

Danmarks Nationalstel

Med det sagt, så får mågestellet altså en opblomstring i 1950’erne, hvor der laves et mere forenklet design, der bliver utroligt populært. Derfor bliver mågestellet også hurtigt det mest solgte i Danmark, og det får endda titlen ’Danmarks Nationalstel’. Mågestellet er ligeledes elsket, idet det indeholder så mange forskellige dele, at kun fantasien sætter grænser for, hvad det kan bruges til. Der findes eksempelvis kaffestel, spisestel, testel og meget, meget mere.