Naturlige duftolier: Dette kan du bruge æteriske olier til

Æteriske olier er blevet populære i mange danske hjem. Æteriske olier er 100% naturlig olier, som udvindes fra forskellige planter, blade, bær eller blomster. Den lækre naturolie har mange fantastiske anvendelsesmuligheder både i hjemmet og på vores egen krop.

Æteriske olier i hjemmet

En af de mest populære anvendelsesmetoder er at bruge æteriske olier til at skabe en skøn duft i hjemmet. Olierne dufter af den plante eller blomst, som den er udvundet fra. Det kunne for eksempel være cedertræ, mynte, grapefrugt, fyrrenål og meget andet. Du kan blande en smule olie i en aroma-diffuser, så diffuseren kan sprede oliens duft i rummet. Mange er for eksempel vilde med at bruge en diffuser i soveværelset, da behagelige dufte kan få dig til at slappe af og afstresse kroppen ved sengetid.

Olier til aromaterapi

Aromaterapi handler om at fremme velvære ved at indånde små doser af æteriske olier ved hjælp af eksempelvis duftpinde. Når vi dufter behagelige aromaer, sker der en følelsesmæssig reaktion i kroppen. Nogle oplever for eksempel, at de slapper mere af eller bliver i bedre humør, når de indånder deres yndlingsdufte. Aromaterapi kan også foregå ved at påføre olierne på huden. Olien er enormt koncentreret og må aldrig påføres direkte på huden. Man starter med at blande 1-2 dråber med en creme eller en anden form for neutral olie, før den bliver smurt på huden. Du kan købe 100% naturlige og ufortyndede æteriske olier hos Hedenhus i allerhøjeste kvalitet. De økologiske olier kommer i alverdens duftnuancer og er oplagte at bruge til aromaterapi.

Giv vasketøjet en fantastisk duft

Du behøver ikke mere end et par dråber af en æterisk olie i skyllevandet, før dit vasketøj kommer til at dufte helt fantastisk. Du kan vælge den duft, som du holder allermest af, og for eksempel give dit rene sengetøj en behagelig aroma, som spreder sig ud i hele soveværelset. På Hedenhus kan du købe duftolier med lavendel eller citrus, som er populære dufte at bruge til at skabe en afslappende stemning i soveværelset. I forhold til mange af de miljøskadelige skyllemidler, som er fyldt med kemikalier, så er æteriske olier et godt alternativ. Formålet med skyllemidler er at få vasketøjet til at dufte skønt, men du kan opnå samme effekt med de velduftende olier. Ydermere er æteriske olier naturlige duftstoffer, hvilket vil sige at de er mere skånsomme mod huden end for eksempel kemisk parfumerede produkter.