Oplevelser for hele familien i Stevns

11. juli 2022

Der er mange steder på Stevns, hvor man kan finde oplevelser for hele familien. Stevns har noget for enhver smag, og det er sjældent, man keder sig. Hvis man er til udeliv, så er Møns Klint og Geopark naturligvis et besøg værd, hvis man er til kultur, så kan man tage en tur i Møns Museer eller hvis man er til shopping. Hvis du vil blive endnu klogere på byen, så læs mere her. Her er nogle forslag til, hvad I kan lave på Stevns med børn i alle aldre.

Møns Klint

Møns Klint er et af de mest kendte vartegn på Stevns, og det er bestemt et besøg værd. Klinten er en af Danmarks højeste, og der er en fantastisk udsigt over Østersøen. På Møns Klint kan man også finde en Geocenter Møns Klint, hvor man kan lære mere om klinten og geologien bag den. Geocenter Møns Klint er en interaktiv udstilling, og der er også en café, hvis man får brug for en kop kaffe eller et stykke kage.

Møns Museer

Møns Museer består af to museer, Møns Museum og Mønsted Kalkminer. Møns Museum er et kulturhistorisk museum, der fortæller om Møns historie fra istiden og frem til i dag. På Mønsted Kalkminer kan man komme ned i de gamle kalkminer, og opleve, hvordan kalkbrænderne arbejdede for hundrede år siden. Møns Museer er et besøg værd for både store og små.

Stevns Klint

På Stevns Klint kan man se de stejleste af Møns Klintens skrænter, og de er i sig selv et besøg værd. Stevns Klint fortæller også en del om klodens fortid, da man kan se den største meteorhulskrænt i verden samt det sted, hvor meteoritten gik i jorden. Der er også en tidslinje, der viser klodens udvikling gennem de seneste 65 millioner år. Hvis man kommer til Stevns Klint, så er det en god idé at være godt forberedt, for der er ikke meget skygge.