Opvarmning af hjemmet – hvordan finder du den bedste løsning?

Der er efterhånden utroligt mange forskellige muligheder for at få opvarmet sin bolig. Det kan både være en fordel, da du kan finde den, der er mest ideelt til netop din bolig, men det gør også valget dét svære, netop fordi der er så mange forskellige ting, som du skal have styr på.

En af de løsninger, som du kan overveje, er en luft til luft varmpepumpe fra DBVVS – læs mere om dem lige her.

Hvad er en luft til luft varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe fungerer – meget forsimplet – på den måde, at den udnytter luften udenfor din bolig til opvarme i din bolig. De er ideelle til dig, der enten har en mindre bolig, eller til dig, der står og mangler en løsning til dit fritidshus, sommerhus, kolonihavehus eller lignende. Særligt til de sidstnævnte typer, der typisk er mest i brug om sommeren, vil det være den ideelle løsning, da de også kan gøre det modsatte; en luft til luft varmepumpe kan fungere som aircondition og altså nedkøle luften.

Luft til luft varmepumper er en effektive varmekilder, der sikrer dig stabil varme i huset. Der findes mange forskellige modeller af luft til luft varmepumper, der kan opfylde dit behov uanset hvilke krav du har til enten mål, vægt, lyd og lignende. Derfor bliver mange glade for denne løsning – de kan nemlig finde en model, der opfylder samtlige behov uanset hvor store eller små de måtte være.

Forskellen på en luft til luft varmepumpe og en luft til vand varmepumpe

Varmepumper har været på markedet i et stykke tid efterhånden, og derfor er der kommet flere forskellige typer til; det gør ikke nødvendigvis valget af den helt rette varmekilde nemmere for dig som forbruger.

En luft til luft varmepumpe fra DBVVS er en af de mest grønne og økonomisk effektive energikilder, som du kan vælge til din bolig – uanset om det er din helårs, dit sommerhus eller din kolonihave. De fungerer ved at udnytte energien i luften og omdanne denne til varme i hjemmet. Det er sådan set det samme en luft til vand varmepumpe gør; denne trækker luften ind forbi en varmeveksler, der omdanner varmen fra luften til varme i vandet i husets varmtvandsbeholder og varmesystem. Det betyder dog ikke, at denne model kun varmer vandet op i boligen. Vand kan nemlig også bidrage til varmen i luften indendørs, dette sker blot ved hjælp af varme.