Sådan sikrer du et godt arbejdsliv som læge

Det er vigtigt for en hver at have et godt og sundt arbejdsliv. For det er med til at sikre en mere overordnet livsglæde og -kvalitet. Men der er bare nogle jobs, der vil kræve mere af den enkelte end andre. Derfor er det også i høj grad disse jobs, der kan være med til at sætte den gode balance i hverdagen på prøve. Det gælder for eksempel for mange læger, der ellers ironisk nok burde være dem, der bedst forstod at have en sund livsstil. Så er du måske en af de læger, der burde tage dit arbejdsliv op til revision?

Vær påpasselig med dine arbejdstimer

Det er først og fremmest vigtigt, at du er påpasselig med dine arbejdstimer. Der er nemlig kun så mange timer i døgnet. Og du skal også have tid til at passe på dig selv.

Find et lægevikariat hos VikTeam, hvis et fuldtidsjob viser sig at være for krævende for dig. På den måde kan du fortsætte dine karriere på en mere fleksibel måde.

Derudover bør du også vær påpasselig med, hvilke timer på døgnet du arbejder. For som du sikkert allerede ved alt for godt, så kan natarbejde sætte sine spor.

Følg dine egne gode råd for en sund livsstil

Udover dine arbejdstimer er der naturligvis også mange andre måder, du kan forbedre dit arbejdsliv på. Flere af disse råd vil du formentlig allerede være bekendt med. Måske du kan gøre en større indsats for at efterleve dem.

Det handler for eksempel ikke mindst om at leve sundt. Her er især tre ting, du skal tage højde for:

  1. God søvn hver nat

  2. Sund og nærende kost i løbet af dagen

  3. Og motion

Som du formentlig også vil fortælle dine patienter, så kan du især på disse parametre give dig selv et bedre udgangspunkt for et godt arbejdsliv.