Sådan undgår du forkølelse i efteråret

Efteråret er på vej og det er lig med en omgang forkølelse for mange af os. Det er selvsagt meget irriterende og derfor vil du nok helst undgå det. Men hvordan kan du gøre det? I denne oversigt kan du læse om tre tiltag, som kan hjælpe dig.

Hvorfor bliver vi forkølede?

I modsætning til hvad mange mennesker tror, bliver vi ikke forkølede, når det er koldt. Forkølelse er et resultat af en virus, som kan angribe vores krop. Grunden til, at mange bliver forkølede om efteråret er, at kulden udtørrer vores slimhinder og gør kroppen mere sårbar overfor virusinfektion. Nogle mennesker tager q10 vitamin og kosttilskud for at mindske den risiko, men det skal understreges, at vitaminer og kosttilskud ikke kan erstatte en varieret diæt.

Husk den gode hygiejne

Forkølelse opstår som resultat af en virus. Derfor er det vigtigt at have en god hygiejne, hvis du vil undgå forkølelse. Det betyder, at du skal vaske hænder ofte og spritte hænderne, hvis du har været udenfor. På den måde kan du holde virus væk fra kroppen. Det kræver ikke meget arbejde eller omtanke, men kan virkelig gøre en stor forskel.

Glem ikke søvnen

Din søvn er utrolig vigtig for din krops balance. Hvis du er i søvnunderskud, kan det påvirke dit immunforsvar og åbne døren for virus. Prioriter derfor søvnen og sørg for at sove det antal timer, som du har brug for. Det kan variere meget fra person til person, så lyt til din krops signaler.

Drop cigaretterne

Hvis du ryger, er det en god idé at lægge cigaretterne på hylden, hvis du vil undgå en forkølelse. Rygning kan svække immunforsvaret og udtørre slimhinderne, hvilket gør dig mere sårbar overfor virus. Det kan også forlænge forkølelsen, hvis du først er blevet ramt, da røgen kan forstyrre dine slimhinder og gøre symptomerne værre.