Se alle hunderacer til salg

Det er ikke svært at forstå, hvorfor hunden er det mest populære kæledyr i Danmark. Det er med god grund, at hunden har fået titlen som menneskets bedste ven. At beslutte at føje et nyt firbenet familiemedlem til husholdningen er nemt nok. At finde ud af, hvilken race det skal være, er straks sværere. Der findes mange 100 forskellige hunderacer, og endnu flere blandingsracer og såkaldte krydsracer. Hvilken hund der passer lige til dig kommer helt an på dit temperament, hvor meget tid du har i hverdagen, hvor aktiv du kan være med hunden, hvordan du bor og hvilken rolle du gerne vil have at hunden skal have: Familie hund, vagthund, showhund, selskabs/hyggehund, træningsmakker eller måske noget helt andet?

Det skal du huske når du køber en hund

Når du skal vælge hund, er det vigtigt at tage stilling til alle disse spørgsmål. Det er også vigtigt at overveje, om man har tid og overskud i hverdagen til at have hund. Både i forhold til hvor længe hunden skal være alene hver dag, men også hvor meget tid du har til at lufte, træne og aktivere den på en daglig basis. Det er en god lille tommelfingerregel at hunden skal have 2 timers aktivitet om dagen. Hvis du allerede nu kan se, at du ikke kan opfylde disse behov, så er det måske en idé at droppe tanken om at få en hund og i stedet finde et andet kæledyr, som passer bedre ind i din hverdag. Hvis du allerede har børn, er det også vigtigt at overveje, om de allerede er gamle nok til at have ansvaret for den daglige pleje af en hund. Læs mere om alle hunderacer online her.

Gode råd til dig som ny hundeejer

Der findes mange gode råd og artikler om at vælge den rigtige hund, og det er altid en god idé at læse op på emnet. Det kan du blandt andet gøre på nettet, hvor der findes et utal af hjemmesider med information om alle de forskellige racer. Du kan også besøge din nærmeste dyrehandel eller Dansk Kennel Klub, som selvfølgelig også har et bredt udvalg af alle de forskellige racer.