Sørg for smuk indpakning af gaver

Ét er, hvad en pakke rummer. Noget andet er, hvordan den ser ud. Selvfølgelig er det i sidste ende det, du giver en person i gave, der betyder noget. Men hvordan pakken ser ud, spiller altså også en stor rolle. Både hvad angår, hvordan gaven som helhed bliver modtaget, og hvad angår de signaler, du sender ved at have gjort noget ud af indpakningen. Så hvordan gør du gaven flot? Find råd her.

Brug julens farver – og skab et flot match mellem gavepapir og -bånd

Gavepapiret skal der selvfølgelig være styr på, og det skal ikke bare passe til lejligheden, men også til den gave, du giver. Det siger sig selv, at julegaver ideelt set burde pakkes ind i gavepapir prydet med julemotiver, eller at du i det mindste bør bruge julens farver: Rød, grøn, hvid, sølv, guld eller måske blå og beige. Blå går godt sammen med sølvfarvet gavebånd. Beige går godt med rødt bånd.

Brug indpakning med varme farver til gaver med høj affektionsværdi

Hvad så med det der med, at papiret skal passe til gaven? Giver du noget med høj affektionsværdi, fx et arvestykke, skal det ikke pakkes ind i sølvglinsende papir med modernistisk motiv. Det skal du i stedet pakke ind i noget med varm farve, fx rød, guld eller visse lysere nuancer af brun. Omvendt kan du bruge blå- og sølvfarvet papir til de masseproducerede ting, fx parfumer, for at vise kvalitet.

Kør gavebåndet gennem et flot manillamærke med besked til modtageren

Pakkerne skal have et flot mærke, og hvor du kan finde klistermærker, der fungerer fint på pakken, så kunne du i stedet overveje manillamærker, du kører gavebåndet gennem. Manillamærker giver en helt særlig oppakning, da modtageren tager mærket mellem fingrene, før hun åbner pakken. Så der bliver lidt mere interaktion med pakken, end hvis hun bare læste op fra et typisk klistermærke.