Tips: Derfor skal du få algedækkede fliser renset

De udendørs fliser er sammen med facaden noget af det første ved dit hus, folk vil bemærke. Det betyder også, at flisernes tilstand får betydning for hjemmets værdi. Meget kan overgå fliser, som gør dem lidt ulækre eller giver dem en sprækket eller porøs overflade. Hvor du på et tidspunkt bliver nødt til at lægge nye fliser, kan du prøve dig af med fliserens først, hvis fliserne er ramt af flisepest.

Hvordan foregår fliserens?

Hvad består fliserens så i? Målet er at få bugt med alger og flisepest, der gør fliserne lidt klamme at se på, og som på sigt kan volde skader på flisernes overflade. Nu er der flere forskellige metoder, du kan bruge for at komme alger mv. til livs, men blandt de mest skånsomme for dine fliser samt for miljøet finder du kemikaliefri rens udført med en overfladevasker, der bruger varmt vand til jobbet.

Algedækkede fliser er farlige

Måske er du lidt ligeglad med, hvordan dine fliser ser ud. Hvis du ikke agter at sælge huset og ikke lader dig påvirke af, hvad naboen tænker, virker det måske meningsløst at få fliserens. Men det er det nu ikke helt. For er fliserne spækket med flisepest eller alger, så kan de blive glatte. Glatte fliser betyder en øget risiko for, at du glider, når du fx vasker vinduer – hvis det ellers er noget, du nu gør.

Vurdér behov for fliserens selv

Nu er det ikke fordi, du skal have nogen til at komme forbi dit hjem med en mærkelig maskine hver uge, måned og måske ikke engang hvert år. Men ønsker du at sikre dine fliser en lang levetid og at gøre fliserne sikre at spadsere på, så skal du altså have fliserens udført ude hos dig en gang imellem.

Ofte er flisepest og alger nemt at spotte, så vurdér selv, hvornår det skal gøres.