Tips til at minimere papirspild på arbejdet

Man kan godt komme til at spilde rigtig meget papir på arbejdet. Hvis du således ønsker at reducere papirspildet på arbejdspladsen, er der heldigvis en masse måder at gøre det på. Her får du et par gode tips til at minimere papirspildet på arbejdet.

Forstå målene på a4, a3 og andre papirstørrelser

Det er en rigtig god ide at forstå forskellige papirstørrelser. Hvis du nemlig køber papir i den helt rette størrelse, behøver du ikke at smide alt det forkerte ud. Her kan du således læse, hvis du ønsker at få en bedre forståelse for målene på forskellige papirer.

Tænk dig om, inden du printer

Man kan virkelig komme til at spilde meget papir, når man skal printe. Det kan være, hvis der opstår fejl med printeren, hvorved man skal printe det hele igen.

Det kan også være, hvis man har glemt at slette eller tilføje noget på de dokumenter, der skal printes, hvorved man kommer til at spilde utroligt meget a4 papir grundet den lille detalje.

Det er altså vigtigt, at du tænker dig godt om, inden du printer, så du er sikker på, at du kun printer de papirer, du skal bruge.

Brug begge sider af papiret

Der er mange, som kun bruger den ene side af papiret. Dette er ikke særligt smart, hvis dit mål er at undgå papirspild. Hvis du således skal skrive på papiret, kan du sørge for at bruge begge sider. Eller hvis du skal printe dokumenter, kan du bede printeren om at printe teksten på begge sider af a4 papiret.

Opbevar dokumenter på computeren

Du behøver ikke at printe hvert eneste dokument. Du kan også nøjes med at opbevare dokumenterne på computeren, så du ikke skal bruge papir på at have den fysiske form.

Sørg for at sortere papiret

Du kan også sørge for at sortere papiret, så det kan genbruges.