Tips til hvordan du bruger linser på bedste vis

Måske har du brugt kontaktlinser i mange år, og har skabt dit helt eget mønster, eller det kan være du er forholdsvis ny til at bruge kontaktlinser i din hverdag. Kontaktlinser kan irritere skønt du har sat dem i helt rigtigt, men måske kan et par tips hjælpe med at du undgår det lidt.

Rensning

Du har måske hørt din optiker snakke om vigtigheden i, at du holder dine linser rene, men det spiller virkelig også en afgørende rolle i at kunne undgå øjenbetændelse og irritation. Du kan snakke med din optiker om, hvilken linsevæske du skal bruge til dine linser, hvor der skal bruges nu væske hver dag, da linsevæske ikke kan bruges igen flere dage i træk.

Fik den rigtige slags

At finde den rigtige type kontaktlinser for dit syn og dine øjne spiller en vigtig rolle. Hvis du bruger forskellig styrke til læsning og normalt brug, kan det være en ide med multifokale linser, hvor der er glidende overgang i. Derudover handler det jo også om, hvilken type af endags-, døgn- og månedslinser som passer bedst til dine behov og livstil.

Svømmetur med linser

Der er intet problem i at bade med dine kontaktlinser, og du kan også sagtens tage en svømmetur med linser i. Det er mere, hvis du svømmer eller dykker meget, hvor du har hovedet under vand meget, at det er bedre at have et par dykkerbriller på for at undgå irritation og øjenbetændelse.

Balancen mellem briller og linser

Selvom du bruger kontaktlinser i din hverdag og det meste af tiden, vil dine øjne stadig takke dig for ikke at lægge brillerne helt væk. Det kan nemlig være mere afslappende for dine øjne med briller nogle gange, så en balancen og skiftning mellem briller og linser kan være en ide fx ved sygdom eller ved en forkølelse.