Væg den rigtige energikilde til dit hjem

Udbuddet på gas er blevet væsentligt reduceret efter Vladimir Putin lukkede for gasforsyningen fra Nord Stream 1. Dette betyder at efterspørgslen på gas er blevet større og dermed også at priserne stigerne. Der findes forskellige måder at hente energi på til sit hjem, men det kan være svært at finde ud af, hvilken der er bedst til ens behov.

Naturgas

Naturgas er en mere miljøvenlig energikilde end de andre fossile brændstoffer såsom kul og olie. Dette skyldes, at et naturgasfyr udleder mindre CO2, og dermed kan det være at energikilden er lidt billigere end de andre brændstoffer. Forskellige firmaer tilbyder forsyning af naturgas, og det kan være en god idé at undersøge forskellige naturgasfirmaer, da de tilbyder forskellige priser. Find den billigste gas på eksempelvis internettet, som tilpasser priserne efter gasmarkedets udvikling.

Solenergi

En grøn energiform er solenergi, hvor energien bliver produceret i solceller. Solenergi kan være en god ide, da dette altid vil være en tilgængelig energikilde, så længe der er solstråler. Det smarte ved solenergi er også, at der stadig udvindes energi på en skyet dag, da solens stråler stadig trænger igennem skyerne.

Vindenergi

Vindenergi kan være en god ide, da vi bor i et land, hvor det ofte blæser. Vindenergi produceres i vindmøllerne via vingernes drejninger. Desuden er vindenergi, ligesom solenergi, en vedvarende og bæredygtig energikilde, fordi der altid vil være tilgængelig vindenergi så længe vinden blæser, hvilken den ofte kan gøre i et land som Danmark.

Bioenergi

Biobrændsel er også en vedvarende energikilde, som kommer af brændstoffer fra forskellige biologiske materialer og findes i både flydende-, fast- og gasform. Bioenergi kræver en stor mængde energi at producere, men med bioenergi kan man muligvis reducere forbruget af olier og andre gasser, og siges desuden at være næsten CO2 neutral, hvilket betyder at energikilden også er et af de mere miljøvenlige.